logo site 10-1

Heldenherdenking 2021:

9 November is de dag waarop door mensen over de gehele wereld de gevallen helden van het Nationaal Socialisme herdacht worden. Ter voorbereiding op deze datum, zijn activisten van Volksverzet de afgelopen dagen naar meerdere begraafplaatsen getrokken om hier bloemen te leggen en kaarsen neer te zetten.

9 November:

De datum komt origineel vanuit de beroemde Bierkellerputsch, waarin de NSDAP onder leiding van Adolf Hitler de macht trachtte over te nemen in Duitsland.

Hun poging mislukte en resulteerde in 16 dode Nationaal Socialisten. Deze dag werd ten tijde van het Derde Rijk gebruikt als herdenking, en is nu ook gekozen als dag om alle Nationaal Socialistische helden te herdenken die gevallen zijn ten tijde van, maar ook na de tweede wereldoorlog.

De begraafplaatsen:

Volksverzet is ter ere van deze dag naar verschillende begraafplaatsen getrokken, om deze helden te herdenken. Ysselsteyn werd natuurlijk aangedaan, maar ook de minder bekende en vaak vergeten graven werden bezocht.

De herdenking:

Bij het herdenken van de gevallen helden, hebben de activisten van Volksverzet bloemen gelegd en noveenkaarsen met het Wolvenrad erop aangestoken.