logo site 10-1

Bivak in Luxemburg:

Eerder deze maand hebben activisten van Volksverzet een bivak gehouden in de Luxemburg. Ze hebben hier onder andere wilde paddenstoelen gegeten en het kaartlezen beoefend.

De heenweg:

De activisten arriveerden rond het middaguur op een parkeerplaats aan de rand van het bos. Met behulp van hun kaart begonnen ze aan hun trektocht door het woud.

Al snel werden ze begroet door een aantal van de uitzichten waar de Luxemburgse natuur om bekend staat.

De tocht bracht de leden door indrukwekkende rotsformaties en langs prachtige watervallen. 

Tijdens de wandeling merkten de leden de uitbundige verscheidenheid aan paddenstoelen op. 

Een van de leden gaf hierop een uitleg over hoe men een aantal eetbare paddenstoelen kan herkennen. De leden besloten om deze kennis op de proef te nemen door er een aantal uit te proberen.

De overnachting:

Na een aantal uur gewandeld te hebben gingen de leden op zoek naar een geschikte locatie om hun kamp op te zetten. Na even gezocht te hebben vonden ze een geschikte locatie aan een klifrand.

Hierop werd het kamp opgezet en hout bij elkaar gesprokkeld voor het vuur.

Al gauw stond het kamp, en werd het vuur aangemaakt. Een van de leden besloot om fatwood te maken uit stukken droog hout en wax, en de andere leden warmden hun avondeten op en maakten thee.

Ze sloten de dag af door gezamenlijk van de zonsondergang te genieten en paddenstoelen te roosteren boven het vuur.

De terugweg:

De volgende ochtend werden ze begroet met het prachtige uitzicht van de zon, die door de mist omringde bomen heen scheen.

Na een snel ontbijt ruimden ze het kamp op en verwijderden ze de sporen die ze gemaakt hadden tijdens het opzetten van hun kamp.

Nadat het kamp opgeruimd was, besloten de leden om hun tocht voort te zetten door op zoek te gaan naar een aantal van de bezienswaardigheden in het woud. Na nog een aantal bezienswaardigheden bezocht te hebben, begonnen ze aan hun terugtocht naar de parkeerplaats.

Lidmaatschap:

Wil jij ook meegaan met toekomstige bivakken? Meld je dan aan als activist bij onze groep via onze contactpagina.