logo site 10-1

Bivak in de Eiffel:

Afgelopen maand hebben activisten van Volksverzet een bivak gehouden in de Duitse Eiffel.

De heenweg:

De leden kwamen aan het begin van de middag aan op een parkeerplaats op een bergtop. Na een korte lunch vertrokken zij het bos in. Het weer was goed en de gemoederen hoog.

Ze werden onderweg begroet door de prachtige natuur en dromerige uitzichten waar de Eiffel om bekend staat.

De overnachting:

Na een aantal uren stevig door de heuvels wandelen, gingen de leden op zoek naar een geschikte plaats om hun kamp op te slaan. Al gauw kwamen ze bij een vlak stuk in het midden van een heuvelwand. Hier begonnen zij met het verzamelen van een goede hoeveelheid hout en het opzetten van het kamp (ditmaal bestaand uit overdekte hangmatten). Vervolgens begonnen zij met het maken van vuur.

Nadat ze snel het vuur aangemaakt hadden begonnen de activisten met het opwarmen van hun avondmalen. Tijdens het eten van een warme maaltijd genoten ze van de zonsondergang, en vervolgens keken zij naar de prachtige kristalheldere sterrenhemel. Na uitbundig van dit uitzicht genoten te hebben zijn de activisten gaan slapen.

De terugweg:

Na een degelijke nachtrust, begonnen de activisten de ochtend met het opruimen van het kamp, en het wissen van hun sporen. Ze aten een snelle lunch, en vertrokken vervolgens weer richting de parkeerplaats. Deze keer kwamen ze onderweg veel wilde dieren tegen, waaronder herten, zwijnen, vossen, eekhoorns en muizen.