logo site 10-1

Volksverzet op IJzerwake 2021:

Op 29 augustus zijn leden van Volksverzet uit Nederland en Vlaanderen samen gekomen om de IJzerwake in Ieper bij te wonen.

Nadat ze elkaar ontmoet hebben op de parkeerplaats zijn ze gezamenlijk het terrein op gegaan, waar op dat moment de misviering en ceremonie plaatsvond.

Daar hebben ze genoten van de mooie toespraken en het koorgezang. Hierop volgde een bloemenhulde, de vlaggenparade en als afsluiter een eed van trouw aan Vlaanderen. 

Er waren veel mensen die hun belangstelling in Volksverzet uitten. Deze hebben we vervolgens uitgenodigd om met ons deel te nemen aan de lunch die door enkele leden voorzien was.

Na de maaltijd hebben de leden zich verspreid over de weide om de verschillende winkelstandjes of de optredens van het IJzerfolk te bezoeken. Als afsluiter hebben ze met alle leden en sympathisanten een groepsfoto gemaakt. 

Alles bij elkaar was het een geslaagde dag! Onze dank gaat hierbij ook uit naar de organisatoren van IJzerwake en we hopen alvast volgend jaar weer aanwezig te zijn.

Voor meer informatie over IJzerwake kan men hun website bezoeken.