logo site 10-1

Volksverzet op bivak:

Afgelopen weekend hebben leden van Volksverzet een tocht door de Veluwe gemaakt. Zij hebben hierbij ook in het bos overnacht.

De heenweg:

Tijdens het verzamelen werden de leden begroet met regenval, die de rest van de dag nog zou blijven aanhouden. De leden vertrokken op hun route met behulp van een kompas.

De constante regenval zorgde ervoor dat zij gedurende de hele dag nauwelijks andere mensen tegen kwamen. Na een flinke boswandeling, verscheen de heide waar zij de komende paar uur doorheen zouden trekken. Tijdens de trek door de weide hebben zij meerdere malen het lokale wildleven kunnen observeren.

De overnachting:

Nadat de leden de volledige heide overbrugt hadden, begon het tijd te worden om een plek te zoeken om hun kamp op te slaan. Na kort verrast te worden door een roedel herten die plots langs renden, besloten ze hun kamp in een bos tussen twee heuvels op te slaan. Hiervoor gebruikten zij een aantal zeilen en poncho’s. Om de wind verder tegen te houden hebben zij een ge├»mproviseerde windscherm gemaakt van takken en mos. Ondanks de constante regenval kregen zij spoedig een vuurtje aan de gang, waarnaast ze vervolgens hun avondmaal genuttigd hebben.

De terugweg:

De volgende ochtend werden de leden verrast door het gebrek aan regen. Ze pakten hun kamp op, aten een snel ochtendmaal, en begonnen aan hun terugreis. Onderweg kregen zij nogmaals de kans om te genieten van de unieke natuur van de Veluwe.

FHD0023